Budapest Bakering ring

A Budapest Bakering berobbant a fővárosi street food világába. A töltött, középen lyukas, bagelre emlékeztető karikákat rendkívül helyes, mini villamosról, troliról és buszról kínálják a nagy fazon árusok. Azonnal sikeresek lettek, ringes szelfiért tülekedő turisták, rengeteg cikk és fotó vitte a hírüket. Nem csak a ring nevű, saját fejlesztésű termékük vadonatúj. A BKV járműveire emlékeztető, kézzel tolható kocsik feltűnőek, összetéveszthetetlenek és annyira helyesek, hogy lehetetlen mosoly nélkül elmenni mellettük. A mosolytól pedig nagyon rövid az út az első ringig. Lendvai Ádám tulajdonos-innovátorral beszélgettünk.

Jártál Isztambulban?

Igen, abban a városban különösen sok helyen lehet ételt kínáló kézikocsikkal találkozni. Jártam ott és láttam ezeket. Ázsiában mindennaposak – és már Nyugat-Európába is elhozta őket a street food-láz. Nálunk még nem volt hasonló. Én nem csupán ennivalót szerettem volna kínálni. Olyasmit szerettem volna, ami jellegzetes, megjegyezhető és nagyon könnyen megszerethető. Így jött a mini villamos, busz és troli ötlete. Arról a nálunk érvényben lévő, szigorú szabályozás miatt elég gyorsan lemondtunk, hogy ezeken konyhát üzemeltessünk. Valami újra volt szükség.

És jött a ring...

Igen, a ring hasonlít a bagelre, de mégsem az. Teljesen egyedi, saját fejlesztésű, gazdagon töltött cucc, amiben fele/fele arányban van tészta és töltelék. Amellett, hogy nagyon finom, könnyen elcsomagolható és szállítható. Sokáig teszteltük az ízeket, kerestük a megfelelő pékséget és a megfelelő alapanyagokat. Kiváló minőségű sajtokkal, sonkával, napon szárított paradicsommal és hasonlókkal dolgozunk, a töltelékek közt van hagyományosabb és bátrabb is, mint például a kolbászos-aszalt gyümölcsös. Most jöttünk ki az istenien finom vegán, glutén- és laktózmentes ringekkel, amiket egy másik, speciális pékségben készítenek – ahol a legszigorúbb szabályozásnak megfelelően kizárólag gluténmentes termékeket gyártanak, hagyományos, fehérlisztes termékeket egyáltalán nem. Elég komoly sikerük van, mi magunk is nagyon szeretjük.

Ezek szerint ti magatok ötleteltek-terveztek-fejlesztetek, jelen vagytok minden fázisnál.

Valóban, a kocsik készítését komoly tervezési folyamat előzte meg. A BKV-járművek formája és színei adottak voltak, de ezen kívül figyelembe kellett vennünk a helyi szempontokat, az előírásokat is. A kocsik könnyen kezelhetőek, fürgék, hátulról egyszerűen lehet tolni és irányítani őket. Aprók, de minden elfér rajtuk: a ringeken kívül a mobil hűtő, kézmosó és akkumulátor is.

Budapest Bakering ring

Milyen volt a fogadtatásotok?

Mindenkinek nagyon tetszett, a retró járművek ugyanis kedves nosztalgiát ébresztenek az emberekben. Hamar hírünk ment, a kocsikat toló munkatársaink viharos sebességgel az utca sztárjaivá váltak, turisták fényképezkednek velük folyamatosan. A kocsik színéhez illő, ringes pólóban vagy pulcsiban vannak, az arculatot tudatosan nagyon következetesen használjuk. Összességében nem csak a kocsik helyesek, a ring finom, hanem az egész brand nagyon szerethető. Külföldről is élénken érdeklődnek utánunk, nemzetközi franchise rendszert tervezünk, így Zürichben hamarosan megjelenik az első helyi, kék színű, ringet áruló villamos.

Aki mindezek után megéhezett, hol juthat egy jó ringhez?

A hetedik kerületben lehet megtalálni a kocsikat. A http://www.budapestbakering.hu oldalon pontosan látható, hol állnak. A webes felületen látszik a kínálat, de egyetlen mozdulattal rendelni is lehet ringet, amit biciklis futár szállít házhoz, vagy akár odahívni a kocsit, ahol vagyunk. A jó programozás minden lehetőségét igyekszünk kihasználni: pontosan és azonnal látjuk és követni tudjuk a kocsik árukészletét, mozgását, a vásárlási szokásokat, így könnyebb tervezni és üzleti döntéseket hozni. Ezen kívül örömmel fogadunk felkérést rendezvényekre, céges bulikra, esküvőre, családi eseményekre is.

Olyannak tűnsz, akit állandóan hajt a gondolat és tele van tervekkel. Mi a következő lépés a Budapest Bakering életében?

A nemzetközi piacra lépés komoly határkő, ezen kívül itthon szeretnénk elkészíteni a következő kocsit, egy mini HÉV-et. Hamarosan a saját lakásomból átköltözik a cég egy irodába, lesz remízünk, ahová a kocsik aludni térnek minden nap, de tervezünk egy olyan éttermet-szórakozóhelyet is, ahol a vendégek maguk állíthatják össze kedvenc ringüket. Szeretnénk Budapest alakuló arculatához aktívan hozzájárulni, és talán nem túlzás a cél, hogy ha a turisták vásárolnak tíz képeslapot a városról, abból egy a Budapest Bakering valamelyik kocsija legyen. Szépen haladunk, rövid idő alatt kis, budapesti garázscégből sikerült nemzetközivé válnunk. Olyan franchise-ban gondolkodunk, ahol nem csak a helyes ötlet és az új termék származik tőlünk, de a nagyon alaposan kidolgozott, üzletileg átgondolt rendszerünk sikerre ítéli a Bakeringet bárhol a világon. Egészen biztosan fogtok még hallani rólunk!